Μία ελαφριά και διαφορετική εκδοχή του σιμιγδαλένιου χαλβά, δροσερή, φρουτένια και άκρως καλοκαιρινή. Ο συγκεκριμένος χαλβάς, είναι ιδανική πρόταση για επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα ή δείπνο, αλλά και μία εύκολη και οικονομική λύση για ένα γλυκάκι που κερδίζει τις εντυπώσεις.
Μερίδες: για μία μακρόστενη φόρμα του κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:30′
Χρόνος μαγειρέματος:5′
Έτοιμο σε:6:35′
Υλικά
1lt γάλα φρέσκο
150γρ. ζάχαρη
150γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κουτ. γλυκού εσάνς αμυγδάλου ή 1 σφηνάκι αμαρέτο
300γρ. κεράσια χωρίς πυρήνα, κομμένα στη μέση
200γρ. κεράσια χωρίς πυρήνα, ολόκληρα
½ φλιτζάνι μαρμελάδα κεράσι, αραιωμένη με ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό, ή 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα κόκκινων φρούτων
150γρ. ζάχαρη
150γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κουτ. γλυκού εσάνς αμυγδάλου ή 1 σφηνάκι αμαρέτο
300γρ. κεράσια χωρίς πυρήνα, κομμένα στη μέση
200γρ. κεράσια χωρίς πυρήνα, ολόκληρα
½ φλιτζάνι μαρμελάδα κεράσι, αραιωμένη με ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό, ή 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα κόκκινων φρούτων
Για το σερβίρισμα
1 φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου
Διαδικασία
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν πάρει βράση, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Ρίχνετε πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνετε τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύετε το μίγμα για 4-5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να πήξει ο χαλβάς.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε την εσάνς αμυγδάλου (ή το αμαρέτο) και τα κομμένα κεράσια και ανακατεύετε μαλακά με σπάτουλα, έτσι ώστε να πάνε τα κεράσια σε όλο το μίγμα.
Ντύνετε με διάφανη μεμβράνη ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος, ή μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, αφήνοντας την να εξέχει από τα χείλη της φόρμας
Απλώνετε στον πάτο της φόρμας την αραιωμένη μαρμελάδα (ή τη σάλτσα κόκκινων φρούτων) και από πάνω αραδιάζετε τα ολόκληρα κεράσια. Αδειάζετε μέσα στη φόρμα το μίγμα του χαλβά με τα κομμένα κεράσια, ισιώνετε την επιφάνεια και σκεπάζετε με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
Ξεφορμάρετε το σεμιφρέντο και αφαιρείτε τη μεμβράνη. Πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και σερβίρετε.
Tips
Τα κεράσια, μπορούν να αντικατασταθούν με σταφύλια, ή φράουλες.
Τα κεράσια, μπορούν να αντικατασταθούν με σταφύλια, ή φράουλες.
Μπορείτε να μοιράσετε τον χαλβά σεμιφρέντο σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια.
Δείτε το βίντεο παρασκευής στο olivemagazine.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου