Άγχος και στρες για τις απαιτήσεις του Φθινοπώρου; Αλλάξτε τώρα τις διατροφικές σας συνήθειες!

Άγχος και στρες για τις απαιτήσεις του φθινοπώρου; Μην ανησυχείτε! Μαζί με τις ασκήσεις αναπνοής αλλάξτε πρώτα το φαγητό σας!
Σας δίνω ένα ενδεικτικό μενού που κρατάει το στρες σε χαμηλά επίπεδα:
Ξεκινήστε τη μέρα σας με αυγά, 1 φέτα βραστή γαλοπούλα και ψωμί ολικής αλέσεως. Τα αυγά είναι πολύ καλή πηγή πρωτείνης πλούσια σε βιταμίνη D και βιταμίνη Β12 που ενισχύουν τη μνήμη και ανεβάζουν τη διάθεση. Η γαλοπούλα είναι υψηλή σε τρυπτοφάνη, το αμινοξύ που μας φτιάχνει τη μέρα! Οι υδατάνθρακες ολικής αλέσεως ανεβάζουν τα επίπεδα σεροτονίνης , της ορμόνης που αποτρέπει το άγχος και την κατάθλιψη.
Δοκιμάστε για σνακ που θα σας βοηθάει να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της υπόλοιπης ημέρας χωρίς άγχος, ένα γιαούρτι 2 % λιπαρά με μία χούφτα καρύδια και αποξηραμένα cranberries και goji berries. Όλα τα γαλακτοκομικά είναι πλούσια σε ριβοφλαβίνη που συμβάλλει στην ηρεμία των νεύρων. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα καρύδια ελέγχουν σε χαμηλά επίπεδα τις ορμόνες του στρες, κορτιζόλη και αδρεναλίνη. Τα cranberries και τα goji berries όπως και όλα τα μούρα συμπεριλαμβανομένων τις φράουλες και τα βατόμουρα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους.
Για κυριώς γεύμα επιλέξτε ψάρι, σολομό ή τόνο με ρύζι καστανό και σαλάτα. Πλούσια και τα ψάρια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, δρουν προστατευτικά ενάντια στα καρδιαγγεικά νοσήματα αφού διατηρούν τις ορμονές του στρες χαμηλά. Το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο που επαναφέρει την ηρεμία και βοηθάει στην πρόληψη της κατάθλιψης.Προσθέστε στη σαλάτα σας σπαράγγια ή αβοκάντο. Τα σπαράγγια και το αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β , φολικό και κάλιο που σας βοηθούν να κρατήσετε την ψυχραιμία σας! Και μην ξεχνάτε, στο τέλος όλα θα πάνε καλά, αν δεν πάνε τότε δεν είναι το τέλος!
Πηγή peoplegreece.com
Share on Google Plus

About golden new every day

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου