Δημιουργική απασχόληση: Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να γίνει δημιουργικό;

Γύρω από τις έννοιες του παιχνιδιού και της δημιουργικότητας, όπως και την μεταξύ τους συσχέτιση, υπάρχει μεγάλος διάλογος τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες το παιχνίδι ορίζεται ως μια ψυχαγωγική, ενεργητική και εποικοδομητική διαδικασία, ένα απαραίτητο συστατικό της υγιούς ανάπτυξης και μάθησης όλων των παιδιών, σε όλες τις ηλικίες και τις κουλτούρες.
Αντιστοίχως η δημιουργικότητα είναι και αυτή πολύσημη έννοια. Μεγάλη διχογνωμία υπάρχει μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με τον ακριβή ορισμό της. Σύμφωνα με ερευνητές, η δημιουργικότητα είναι εγγενές χαρακτηριστικό κάθε ανθρώπου. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν δημιουργικοί αρκεί να τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία και να μπορέσουν να δράσουν σε υποστηρικτικό περιβάλλον, ώστε να ξεδιπλώσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες.

Κάθε παιχνίδι δεν είναι απαραίτητα και δημιουργικό

Η ύπαρξη δημιουργικού παιχνιδιού οφείλει την ύπαρξή του σε συνθήκες και προϋποθέσεις που σταδιακά θα οδηγήσουν σε αυτό.
Ας δώσουμε στα παιδιά κίνητρο να ξεκινήσει ένα δημιουργικό παιχνίδι, σε ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, το οποίο θα κινητοποιεί και θα έλκει τα παιδιά.
Τα παιδιά ερχόμενα σε επαφή με διαφορετικά υλικά, προϊόντα και τεχνικές καλλιεργούν τη φαντασία τους και ασκούν την κριτική τους σκέψη…
Διάβασε περισσότερα στο themamagers.gr
Share on Google Plus

About golden new every day

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου