Περιγραφή
Για τους λάτρεις των ζυμαρικών!
Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γραμμάρια πένες ή μακαρόνια για πατσίτσιο No 2
- 300 γραμμάρια μανιτάρια champignon κομμένα σε ροδέλες
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένο
- 250 γραμμάρια τυρί ημίσκληρο τριμμένο
- 200 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
- 25 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για πασπάλισμα
- κεφαλοτύρι
- φρυγανιά
Για τη μπεσαμέλ - mornay sauce
- 50 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
- 50 γραμμάρια αλεύρι
- 1 λίτρο χλιαρό γάλα
- 1 κρόκο αυγού
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο τριμμένο
Πώς το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, για να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού γίνουν, τα σουρώνουμε. Στη κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια με το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα τυριά και τη μισή ποσότητα της μπεσαμέλ και ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα της μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45'-60' στους 200ο C. Για τη μπεσαμέλ - mornay sauce: Σε άλλη κατσαρόλα αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μ' ένα αναδευτήρι για 1'-2' σε μέτρια φωτιά (άσπρο roux). Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα σταδιακά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα διαρκώς, μέχρι να δέσει και αλατοπιπερώνουμε (διαδικασία της μπεσαμέλ). Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε (διαδικασία της mornay sauce).Πηγή: www.sintagespareas.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου