Λικέρ βερίκοκο

Χρειάζονται μόνο η καλή σας διάθεση, ήλιος και φρούτα για να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας με τα δικά σας, αγνά λικέρ.

• 1 μεγάλο βάζο που κλείνει ερμητικά
• 1 κατσαρολάκι
•1 σουρωτήρι
•1 χωνί


1 μπουκάλι (750 ml) βότκα, μπράντι, ρούμι ή κονιάκ
15-18 βερίκοκα βιολογικής καλλιέργειας
1/4-1 φλιτζάνι απλό σιρόπι (προαιρετικά)


1. Aδειάζετε το μπουκάλι με το αλκοόλ της επιλογής σας σε ένα βάζο με φαρδύ στόμιο που κλείνει ερμητικά και έχει λίγο μεγαλύτερη χωρητικότητα από το μπουκάλι.

2. Πλένετε τα βερίκοκα, τα κόβετε σε κομμάτια, τα ρίχνετε στο βάζο με το αλκοόλ και ανακατεύετε καλά.

3. Φυλάτε το βάζο σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 1 μήνα, ανακινώντας πού και πού το περιεχόμενό του.

4. Όταν περάσει το διάστημα της αναμονής, δοκιμάζετε το λικέρ και αν η γεύση του σας ικανοποιεί, σουρώνετε το περιεχόμενο σε ένα άλλο βάζο και με τη βοήθεια ενός χωνιού το φυλάτε στο αρχικό μπουκάλι του ποτού.

5. Aν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι, θα το προσθέσετε στο τελευταίο στάδιο της παρασκευής, πριν φυλάξετε το λικέρ στο μπουκάλι του ποτού. 

Για να φτιάξετε απλό σιρόπι, ρίχνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι νερό με 2 φλιτζάνια ζάχαρη και το βάζετε να βράσει για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Share on Google Plus

About golden new every day

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου