Κριθαράκι με λουκάνικο και μπρόκολο


Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 230 gr λουκάνικο από κοτόπουλο
  • 2 μικρά κεφάλια μπρόκολο σε φουντίτσες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλ. κριθαράκι
  • 2 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα
  • Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • 2
    Κόψε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες, ριξ' το στο τηγάνι και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
  • 3
    Πρόσθεσε το μπρόκολο με αλατοπίπερο και σοτάρισέ το για πέντε λεπτά.
  • 4
    Ρίξε στο τηγάνι και το σκόρδο με το κριθαράκι και σοτάρισε για άλλο ένα με δύο λεπτά.
  • 5
    Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου στα υλικά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου 10 λεπτά.
  • 6
    Ανακάτεψε την παρμεζάνα, συμπλήρωσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σέρβιρε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Share on Google Plus

About golden new every day

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου