Η διατροφολόγος μας δίνει συνταγή για υπέροχη σαλάτα ταμπουλέ
Σαλάτα Ταμπουλέ
Υλικά:
- 1 φλ. πλιγούρι
- 2 φλ. νερό (το νερό που θα μουλιάσει το πλιγούρι πρέπει να
είναι καυτό!) - 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- λίγο φρέσκο δυόσμο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
1) Μουλιάζετε το πλιγούρι στο νερό μέχρι να το απορροφήσει
όλο.
2) Μεταφέρετε το πλιγούρι σε ένα μπολ, προσθέτετε τα
υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά
1) Μουλιάζετε το πλιγούρι στο νερό μέχρι να το απορροφήσει
όλο.
2) Μεταφέρετε το πλιγούρι σε ένα μπολ, προσθέτετε τα
υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά
Διατροφική Ανάλυση: 330 θερμίδες, 16 γρ. λιπαρά (12,5 γρ. κορεσμένα), 30 mg νάτριο, 7 γρ. φυτικές ίνες, 6 γρ. πρωτεΐνη
Ευχαριστούμε την Αγγελική Κ. Μοράρη Msc
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου