Τα dumplings είναι από τα πιο διάσημα ορεκτικά της ασιατικής κουζίνας. Εδώ τα φτιάχνουμε με κιμά κοτόπουλου, δημιουργώντας πιτάκια εξαιρετικής νοστιμιάς.
Μερίδες: για 50 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:30′
Χρόνος μαγειρέματος:6′
Έτοιμο σε:36′
Υλικά
50 wonton φύλλα τετράγωνα
400γρ. κιμά από κοτόπουλο Νιτσιάκος
40γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
1 πιπερίτσα τσίλι καυτερή
70ml soy sauce
45ml σησαμέλαιο
40ml sake ή κρασί λευκό
½ λάχανο μέτριο, τριμμένο
1 αβγό χτυπημένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
400γρ. κιμά από κοτόπουλο Νιτσιάκος
40γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
1 πιπερίτσα τσίλι καυτερή
70ml soy sauce
45ml σησαμέλαιο
40ml sake ή κρασί λευκό
½ λάχανο μέτριο, τριμμένο
1 αβγό χτυπημένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dip
200ml soy sauce
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι μικρό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξύδι ρυζιού
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι μικρό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξύδι ρυζιού
Διαδικασία
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, την πιπερίτσα τσίλι και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου. Προσθέτετε το λάχανο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, το σάκε, τη σάλτσα σόγιας και το αβγό και ζυμώνετε καλά το μίγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετείτε 1 γεμάτη κουταλιά του τσαγιού σε κάθε φύλλο wonton. Βρέχετε τις άκρες του φύλλου με νερό τα δάκτυλα σας και διπλώνετε τα wonton για να πάρουν τριγωνικό σχήμα. Τα τσιμπάτε γύρω γύρω και τα κλείνετε καλά με 16 μικρές πιέτες. Τοποθετείτε τα dumpling σε ένα αλευρωμένο ταψί.
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνετε τα dumplings και τα βράζετε για 6 λεπτά. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρετε σε πιάτα, περιχύνοντας με το dip που φτιάχνετε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά του.
Δείτε το βίντεο παρασκευής στο olivemagazine.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου