Δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό για το κρασί σας από μία ζουμερή και πικάντικη τηγανιά με γαρίδες, τσίλι και φέτα. Θα τις σερβίρετε ιδανικά πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού.
Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:10′
Έτοιμο σε:25′
Υλικά
12 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 πιπερίτσες τσίλι σε φετούλες
κρασί ροζέ Semeli Untitled Αγιωργίτικο-Syrah
ξύσμα από 1 λεμόνι
100γρ. φέτα χοντροτριμμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 πιπερίτσες τσίλι σε φετούλες
κρασί ροζέ Semeli Untitled Αγιωργίτικο-Syrah
ξύσμα από 1 λεμόνι
100γρ. φέτα χοντροτριμμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
ψημένες φέτες από χωριάτικο ψωμί
Διαδικασία
Ζεσταίνετε στο τηγάνι το λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, το τσίλι και τις γαρίδες.
Όταν αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες τις γυρίζετε από την άλλη και σβήνετε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και τη φέτα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε μαϊντανό και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού αλειμμένες με βούτυρο.
Δείτε το βίντεο παρασκευής στο olivemagazine.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου