Κολοκυθάκια και μελιτζάνες με αρωματικό κουρκούτι και σάλτσα φέτας

Τα τηγανητά κολοκυθάκια και μελιτζάνες σε κουρκούτι είναι από τα πιο δημοφιλή μεζεδάκια για την μπίρα. Με αυτό το κουρκούτι που περιέχει και μπίρα γίνονται ακόμη πιο νόστιμα και τραγανά.
Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:25′
Έτοιμο σε:45′
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Υλικά
500γρ. κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
500γρ. μελιτζάνες σε λεπτές φέτες
Για το κουρκούτι
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. κορν φλάουρ
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κρόκος αβγού
330γρ. μπίρα Pils Hellas, παγωμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
αλάτι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα φέτας
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
250γρ. φέτα μαλακιά, θρυμματισμένη
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
πιπέρι
Διαδικασία
Για το κουρκούτι: Σε ένα μπολ, ανακατεύετε πολύ καλά κρύα και με σύρμα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τον κρόκο αβγού, την παγωμένη μπίρα, τα μυρωδικά και αλάτι. Αφήνετε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα φέτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και πριν βράσει, ρίχνετε μέσα τη φέτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η φέτα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε στη σάλτσα το γιαούρτι και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Προσθέτετε πιπέρι, δυόσμο και τελευταίο το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει καλά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε πολύ καλά το σπορέλαιο. Αλατίζετε ελαφρά τα λαχανικά, τα περνάτε από το κουρκούτι και τα τηγανίζετε στο καυτό σπορέλαιο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε τα λαχανικά καυτά συνοδεύοντας με την σάλτσα φέτας.
Δείτε το βίντεο παρασκευής στο olivemagazine.gr
Share on Google Plus

About golden new every day

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου