Η ψητή φέτα, τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας είναι από τους καλύτερους μεζέδες για να συνοδέψετε το κρασί σας. Για να γίνει ακόμη πιο απολαυστική, θα τη σερβίρετε και με μία πλούσια, σάλτσα κρασιού με αποξηραμένα σύκα.
Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:15′
Έτοιμο σε:40′
Υλικά
2 κομμάτια φέτα τετράγωνα, 120-150γρ. περίπου το καθένα
2 φύλλα κρούστας
βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα
2 φύλλα κρούστας
βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα
Για τη σάλτσα κόκκινου κρασιού
1½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο Semeli NEMEA Reserve
5 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βύσσινο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
5 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βύσσινο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
4 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης ψημένα
Διαδικασία
Τυλίγετε τη φέτα σε φύλλο αλειμμένο με βούτυρο ή ελαιόλαδο και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Στο μεταξύ ρίχνετε σε ένα τηγάνι το κρασί, τα σύκα, τη μαρμελάδα, το βαλσαμικό ξίδι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα ξύσματα και βράζετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα σε ένα ωραίο σιρόπι. Σερβίρετε τα πακέτα της φέτας κομμένα στη μέση με τη σάλτσα κρασιού και ψημένα φιστίκια Αιγίνης.
Δείτε το βίντεο στο olivemagazine.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου