Οι μελιτζάνες ταιριάζουν πολύ με τα ζυμαρικά, δίνοντας πολύ γευστικά πιάτα. Σε αυτή τη συνταγή η μελιτζάνα γίνεται ψητή στον φούρνο, αν και μπορείτε να την κάνετε και τηγανητή.
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:50′
Έτοιμο σε:1:5′
Υλικά
Για τις μελιτζάνες
4 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες στη μέση και χαραγμένη η σάρκα
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για τα ζυμαρικά
6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
400γρ. στριφτάρια ή βίδες
150ml κρασί λευκό
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (περίπου)
2 κουτ. σούπας βούτυρο
80γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
400γρ. στριφτάρια ή βίδες
150ml κρασί λευκό
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (περίπου)
2 κουτ. σούπας βούτυρο
80γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για τα ντοματίνια
250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
7 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
7 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
Για το σερβίρισμα
baby ρόκα
φλοίδες παρμεζάνας
ζουμί από τα ψημένα ντοματίνια
φλοίδες παρμεζάνας
ζουμί από τα ψημένα ντοματίνια
Πηγή: olivemagazine.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου