Τι σημαίνουν τα περίεργα σεξουαλικά όνειρα που βλέπεις;

Μάθε τι σημαίνουν για σενα τα πιο συνηθισμένα σεξουαλικά όνειρα.
Σεξουαλικά όνειρα και τι σημαίνουν. Είσαι σε σχέση ή παντρεμένη και ευτυχισμένη. Τότε γιατί είδες χθες το βράδυ ερωτικό όνειρο με το… γείτονα (ο οποίος είναι και μικρότερος σου); Θα μπορούσε αυτό να σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου ή ότι έχεις κάποιο ντροπιαστικό σεξουαλικό μυστικό ή πρόβλημα;
Σύμφωνα με τη Debby Herbenick, Ph.D., συγγραφέα του Because It Feels Good: A Woman’s Guide to Sexual Pleasure and Satisfaction, τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι η σωστή απάντηση. «Τα ερωτικά όνειρα είναι φυσιολογικά» , γράφει, «για να μην αναφέρουμε ότι είναι και πέρα από τον έλεγχο μας, κι εμείς οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να ντρεπόμαστε γι’αυτά».
Διαβάσαμε τα πιο γνωστά βιβλία για το θέμα και αποκωδικοποιούμε τα πιο συνηθισμένα σεξουαλικά όνειρα.

 Το ερωτικό ομοφυλοφιλικό όνειρο

«Όσο σοκαριστικό κι αν ακούγεται σε κάποιους, αυτό το όνειρο είναι αρκετά συνηθισμένο», επισημαίνει η συγγραφέας Debby Herbenick και συμπληρώνει: «Πολλές γυναίκες ονειρεύονται σε κάποια φάση της ζωής τους ότι κάνουν έρωτα με μια άλλη γυναίκα ακόμη κι αν, στην πραγματική ζωή, τις έλκουν μόνο οι άνδρες».
AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
«Μια πρώτη απάντηση θα μπορούσε να είναι πως στη δυτική κουλτούρα τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί μια μικρή ψύχωση με την ιδέα δύο γυναικών να κάνουν έρωτα» σημειώνει η ειδικός. Όταν όμως μια ετεροφυλόφιλη γυναίκα βλέπει ξαφνικά το ίδιο ερωτικό όνειρο, είναι πιο πιθανό να αποτελεί την έκφραση του κοιμισμένου μυαλού για μια δυνατή γυναικεία φιλία. «Τα όνειρα που βλέπεις ότι κάνεις σεξ με ανθρώπους του ίδιου φύλου μπορεί επίσης να πυροδοτηθούν από τη συναισθηματική εγγύτητα που έχουν πολλές γυναίκες με τις καλύτερες φίλες τους. Στα όνειρα μερικές φορές αυτή η εγγύτητα μπορεί να μεταφερθεί σε ένα διαφορετικό επίπεδο, είναι όμως απίθανο να σημαίνει οτιδήποτε σχετικά με τον ερωτικό σου προσανατολισμό, εκτός κι αν ενδιαφέρεσαι για τις γυναίκες και όταν είσαι ξύπνια», επισημαίνει η ίδια.

Το όνειρο με αυτόν που έφυγε μακριά

Δεν έχεις σκεφτεί για χρόνια το αγόρι σου από το πανεπιστήμιο, οπότε γιατί τον είδες στον ύπνο σου χθες να κάνετε έρωτα; «Μην κοκκινίζεις» τονίζει η συγγραφέας. «Δεν είναι ασυνήθιστο οι γυναίκες να βλέπουν όταν κοιμούνται τους συντρόφους Δεν έχεις σκεφτεί για χρόνια το αγόρι σου από το πανεπιστήμιο, οπότε γιατί τον είδες στον ύπνο σου χθες να κάνετε έρωτα; «Μην κοκκινίζεις» τονίζει η συγγραφέας. «Δεν είναι ασυνήθιστο οι γυναίκες να βλέπουν όταν κοιμούνται τους συντρόφους τους από το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, ακόμη κι αν έχουν εδώ και χρόνια μια όμορφη ζωή και οικογένεια».
AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
Υπάρχει περίπτωση κάπου στο βάθος να είσαι ακόμη ερωτευμένη με τον πρώην σου; «Πιθανότατα όχι», απαντά η ειδικός και προσθέτει: «Οι εικόνες ενός πρώην είναι αποθηκευμένες μαζί με εκατοντάδες άλλες αναμνήσεις μέσα στον εγκέφαλό σου. Όπως ακριβώς οι άνδρες ονειρεύονται συχνά τα κατορθώματά τους στο λύκειο, οι γυναίκες μπορεί να ξαναζούν εκείνες τις πρώτες ημέρες εξερεύνησης, ρομαντισμού και ενθουσιασμού». Σύμφωνα με την Tina B. Tessina, Ph.D., ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα του βιβλίου It Ends with You: Grow Up and Out of Dysfunction, αυτό το όνειρο θα μπορούσε, επίσης, να είναι μια προειδοποίηση. «Μπορεί να σημαίνει πως μια πρόσφατη εμπειρία σού έχει υπενθυμίσει την προηγούμενη ή πως προσπαθείς να καταλάβεις κάτι από εκείνη την παλιά εμπειρία», σημειώνει η ίδια, «ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να ακούσουν τι μπορεί να προσπαθεί να τους πει αυτό το όνειρο. Ίσως κάποιος που γνωρίζεις τώρα, ή που μόλις γνώρισες, σου θύμισε τον πρώην, ή ανησυχείς μήπως επαναλάβεις ένα παλιό λάθος».

Το ακατάλληλο όνειρο (με τον άνδρα της φίλης σου!)

Δεν είχες ποτέ στη ζωή σου παράνομη σχέση, πόσο μάλλον με τον άνδρα της καλύτερης φίλης σου, οπότε γιατί να τον δεις στον ύπνο σου;
AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
«Η πρώτη εξήγηση», λέει η Tina B. Tessina, «είναι πιθανότατα μια αθώα περιέργεια. Μπορεί να είσαι περίεργη, σε ένα ασυνείδητο επίπεδο, για το πώς μοιάζει να είσαι μαζί του». Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει και διαφορετική εξήγηση. «Μπορεί να είναι ταμπού, συναρπαστικό και να το θεωρείς εντελώς απρεπές – αυτά τα συναισθήματα όμως το κάνουν και σέξι. Μια μικρή έρευνα δείχνει πως αυτά τα εξωσυζυγικά όνειρα μπορεί να τα βλέπουν άνθρωποι που βρίσκονται σε σεξουαλικό τέλμα» αναφέρει η Debby Herbenick. Σκέψου αυτό το όνειρο σαν μια ένδειξη ότι πρέπει να προσπαθήσεις να ξαναβάλεις το πάθος στη σχέση σου.

Το όνειρο με κάποιον που δε σου αρέσει στην αληθινή ζωή

«Μερικές φορές οι γυναίκες μπορεί να ονειρευτούν κάποιον που δεν αντέχουν και που σίγουρα δεν τις έλκει στην αληθινή ζωή. Τα ερωτικά συναισθήματα μπορεί να ξυπνήσουν από διάφορα συναισθήματα – ανάμεσά τους η οργή, η οποία είναι μια μορφή πάθους» τονίζει η Debby Herbenick. Και ένα παθιασμένο όνειρο θα μπορούσε να σημαίνει συναισθήματα θυμού –στην αληθινή ζωή– προς το αντικείμενο του ονείρου σου.
AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
«Θα μπορούσε να σημαίνει πως είσαι θυμωμένη μ’ εκείνο το πρόσωπο και εκφράζεις το θυμό στο όνειρό σου» υπογραμμίζει η ειδικός. Η ουσία είναι μία: ένα όνειρο είναι ένα όνειρο. Μη βασιστείς και πολύ σε αυτό. «Είναι σημαντικό να μπορούν οι γυναίκες να διαχωρίσουν τις πραγματικές –όταν είναι ξύπνιες– επιθυμίες τους και να γνωρίζουν πως τα όνειρά τους δε χρειάζεται να υποδεικνύουν ή να σημαίνουν κάτι για την ερωτική τους ζωή», εξηγεί η ειδικός. Ξέχνα το και προχώρα παρακάτω.

Το όνειρο με τον άνδρα σου αλλά με διαφορετικό πρόσωπο/φωνή/σώμα

Ο άνδρας σου είναι ξανθός και αδύνατος, οπότε γιατί έχει το σώμα του Ryan Gosling, σκούρα μαλλιά και μια γαλλική προφορά στο όνειρό σου; Η Debby Herbenick λέει πως αυτό το όνειρο θα μπορούσε να σημαίνει την ανάγκη για λίγη παραπάνω περιέργεια σε μια σχέση.
AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
«Μερικές φορές τεμπελιάζουμε ή βαριόμαστε και νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα για το σύντροφό μας. Ξέρεις τι θα πει, τι σκέφτεται, τι θα φάει για δείπνο ή τι θα δει στην τηλεόραση. Έχε, όμως, υπόψη σου πως ο καθένας, όσο προβλέψιμος κι αν μπορεί να φαίνεται, έχει μια μυστήρια και συναρπαστική εσωτερική ζωή που θα ανακαλύψεις, αν επιτρέψεις στον εαυτό σου λίγη περιέργεια» τονίζει η ειδικός. Σκέψου ξανά τις ημέρες που πρωτοβγαίνατε. Θυμάσαι τότε που μόλις είχατε γνωριστεί και ρωτούσατε ο ένας τον άλλο για τη ζωή, το παρελθόν, την οικογένεια και τις δουλειές σας; «Πότε σταμάτησε αυτό; Όταν σκέφτηκες πως δεν υπάρχει τίποτε άλλο να μάθεις; Προσπάθησε να ανοιχτείς με έναν τρόπο που να προκαλεί μια καλή συζήτηση. Ρώτησέ τον για τη μέρα του, τη δουλειά του, τα όνειρά του για τη ζωή, την οικογένειά σας, τις διακοπές που σχεδιάζετε. Κάνε ερωτήσεις με τρόπους που δεν έχεις ξανακάνει ή που δεν έχεις εκφέρει για πολύ καιρό και μοιράσου κι εσύ περισσότερα με το σύντροφό σου. Μπορεί να αποδειχτεί πως είστε και οι δύο πολύ πιο ενδιαφέροντες απ’ όσο νομίζατε» τονίζει η ειδικός.

Το όνειρο με τον μυστηριώδη άνδρα

Έχεις ξυπνήσει ποτέ από ένα τόσο ρομαντικό όνειρο που στενοχωρήθηκες επειδή ξύπνησες; Το να σε συναρπάσει στο όνειρό σου ένας μυστηριώδης άνδρας ίσως σημαίνει πως κάτι λείπει από τη σχέση σου στην πραγματική ζωή.
AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
«Συχνά εστιάζουμε στις σωματικές πτυχές του σεξ και πώς να το κάνουμε καλύτερο» λέει η ειδικός. «Αυτό που μερικές φορές παραμελούμε είναι η συναισθηματική πλευρά του σεξ. Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι ένα μυστηριώδη άνδρα που σε ξεσηκώνει και σου προσφέρει ένα συναισθηματικό ρομάντζο. Αν αυτός ο άνδρας έχει ιδιότητες που απολαμβάνεις, δοκίμασε να τις καλλιεργήσεις στην πραγματική σου ζωή».

Το όνειρο με το σύντροφο σου να κάνει σεξ με άλλη

Αν ονειρεύεσαι ότι ο σύντροφός σου κάνει σεξ με άλλη γυναίκα, δεν είναι απαραίτητο να ανησυχήσεις για το αν συμβαίνει και στην πραγματική ζωή.Αυτό μάλλον έχει να κάνει περισσότερο μ’ εσένα παρά με το σύντροφό σου.
AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
«Όταν ονειρεύεσαι ότι ο σύντροφός σου σε απατά, μπορεί να σημαίνει ότι έχεις χάσει την πίστη σου στο πόσο θελκτική είσαι» εξηγεί η D. Herbenick. Πιθανότατα, χρειάζεσαι να ένα boost αυτοπεποίθησης.
Τώρα, λοιπόν, μάλλον γνωρίζεις τι σημαίνει όταν κάνεις σεξ στα όνειρα σου γι’ αυτό μην αγχώνεσαι!
 πηγή http://www.shape.gr
Share on Google Plus

About golden new every day

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου