Αλμυρή μπουγάτσα με φέτα


Η μπουγάτσα στην αλμυρή εκδοχή της, γεμιστή με πλούσια κρέμα από σιμιγδάλι και φέτα. Την απολαμβάνετε ως πρωινό, snack στο γραφείο αλλά και ως γρήγορο γεύμα παρέα με μία σαλάτα.
Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:35′
Έτοιμο σε:55′
Υλικά
8 φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο ανακατεμένο με βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων
Για την κρέμα
500ml γάλα
70γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ
2 αβγά
250γρ. φέτα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
Αποσύρετε από τη φωτιά, χτυπάτε τα αβγά και τα ανακατεύετε μέσα στην κρέμα, μαζί με τη φέτα. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε το πρώτο φύλλο κρούστας με τη μεγάλη πλευρά οριζόντια στον πάγκο σας και το αλείφετε με το μίγμα ελαιολάδου-βουτύρου. Συνεχίζετε με δεύτερο, τρίτο και τέταρτο φύλλο.
Απλώνετε τη μισή κρέμα στη μια πλευρά των φύλλων, αφήνοντας περιθώριο πάνω κάτω και στο πλάι από 4 δάχτυλα, δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο με κρέμα. Φέρνετε το πάνω και το κάτω μέρος των φύλλων πάνω από τη γέμιση και μετά την απέναντι άδεια πλευρά, διπλώνοντας όσο φύλλο περισσεύει κάτω από την μπουγάτσα.
Μεταφέρετε την μπουγάτσα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 4 φύλλα κρούστας και ετοιμάζετε μια δεύτερη μπουγάτσα.
Βουτυρώνετε τις μπουγάτσες και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις σερβίρετε ζεστές.
Δείτε το βίντεο παρασκευής στο olivemagazine.gr
Share on Google Plus

About golden new every day

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου