Καθημερινή φροντίδα το καλοκαίρι σε 6 βήματα! (τα μόνα που χρειάζεσαι!

 Αυτή είναι η ρουτίνα ομορφιάς του καλοκαιριού που πρέπει να ακολουθήσεις για τέλεια επιδερμίδα και λαμπερό δέρμα. 

1. Βρες τα σωστά προϊόντα

Τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει μην επιβαρύνεις το πρόσωπό σου με έντονο μακιγιάζ ή πλούσιες ενυδατικές κρέμες, γιατί είναι πολύ πιθανόν να φράξουν οι πόροι και να δημιουργηθεί επιπλέον σμήγμα. Προτίμησε ένα αντιοξειδωτικό σέρουμ, το οποίο θα απλώνεις καθημερινά κάτω από την αντηλιακή σου, ενώ μια υπερενυδατική κρέμα με χρώμα θα αντικαταστήσει επάξια το φον ντε τεν.

2. Αξιοποίησε τον ύπνο

Μια κρέμα πλούσια σε ενυδατικά συστατικά αποτελεί το νέο βραδινό σου σύντροφο. Τη νύχτα ο οργανισμός αυξάνει την ικανότητά του να επισκευάζει κάθε ζημιά της ημέρας, με τον κυτταρικό κύκλο να διαδραματίζει έναν αναντικατάστατο ρόλο στην αναγέννηση του προσώπου σου. Καμία άλλη περίοδος του 24ώρου δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κυτταρική αναδημιουργία που επιτυγχάνεται τις ώρες του ύπνου. Ωστόσο, εκείνες τις ώρες ο μηχανισμός παραγωγής σμήγματος φτάνει στο ναδίρ, συνεπώς η φυσική υδάτωση της επιδερμίδας μειώνεται αναλόγως. Γι’ αυτό και είναι ζωτικής σημασίας η υποστήριξη της φυσιολογικής αναλογίας νερού από μια κρέμα προσώπου

3. Κατάκτησε το bronze look

Για να αποκτήσεις το αγαπημένο sunkissed look που τόσο επιθυμείς, μια πούδρα τερακότα είναι το ιδανικό αξεσουάρ, γιατί αποκτά το ρόλο του ρουζ και της πούδρας μαζί. Άπλωσέ τη στο πρόσωπο, το ντεκολτέ και στους ώμους για μια μπρονζέ όψη σαν να επέστρεψες μόλις από την παραλία.
Top tip: Επίλεξε γκλος διάφανες χρυσαφένιες αποχρώσεις, οι οποίες είναι ιδανικές για να συμπληρώσουν το μπρονζέ look.

4. Προστάτεψε το δέρμα σου

Η επιλογή του δείκτη αντηλιακής προστασίας εξαρτάται από το χρώμα του δέρματος, την ευαισθησία του αλλά και το κατά πόσο έχεις εκτεθεί στον ήλιο το προηγούμενο διάστημα. Για παράδειγμα, για τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, σύμφωνα με την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία, τις πρώτες ημέρες ηλιοθεραπείας συνιστώνται προϊόντα με SPF από 30 και πάνω, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος και ερεθισμών. Στη συνέχεια έχεις τη δυνατότητα να μειώσεις σταδιακά το δείκτη ανάλογα με το βαθμό μαυρίσματος. Αντίθετα, τα σκουρόχρωμα
δέρματα είναι πιο ανθεκτικά. Επομένως, μπορείς να ξεκινήσεις με SPF 25 ή 30.

5. Σώσε τα μάτια σου

Οι έντονες ρυτίδες στις γωνίες των ματιών ή ανάμεσα στα φρύδια προκαλούνται από μικρές συσπάσεις των μυών, μια αντανακλαστική κίνηση προστασίας από το έντονο ηλιακό φως. Τα μεγάλα σκούρα γυαλιά είναι μια πολύ καλή λύση προστασίας, αλλά μπορείς να προσθέσεις μεγαλύτερη ενίσχυση με μια κρέμα ματιών με SPF. Προτίμησε κρέμες που δεν περιέχουν μόνο ενυδατικά συστατικά αλλά και βιταμίνη C για την αποφυγή βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες και καταπραϋντικές ουσίες για τη μείωση φλεγμονών και ρυτίδων.

6. Μαύρισε –με ασφάλεια– χωρίς ήλιο

Ένας εύκολος τρόπος για να χαρίσεις μια ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα σου είναι τα γνωστά self tanning ή autobrozant. Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα τα βρεις σε υγρή μορφή και η εφαρμογή τους είναι ιδιαίτερα εύκολη, σαν να απλώνεις μια λοσιόν σώματος. Το αποτέλεσμα –αν η εφαρμογή γίνει σωστά– είναι εκθαμβωτικό. Πριν εφαρμόσεις το προϊόν, κάνε χρήση ενός απολεπιστικού, με το οποίο θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο και το σώμα.
Πηγή http://www.shape.gr
Share on Google Plus

About golden new every day

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου