Γιόγκα για εγκύους: 5 θέσεις που μπορείς να δοκιμάσεις στην εγκυμοσύνη

Η personal trainer Χριστίνα Μαυρίδου μάς δείχνει τις αγαπημένες της ασκήσεις prenatal yoga κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Ευχαριστούμε τη Χριστίνα Μαυρίδου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – Personal Trainer.
www.personaltrainerchristy.com
Διανύεις την, ευχάριστη μεν αλλά δύσκολη δε, περίοδο κύησης και θες να είσαι σε φόρμα; Έχεις δοκιμάσει τη γνωστή prenatal yoga (μτφρ. γιόγκα για εγκύους); Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής και personal trainer Χριστίνα Μαυρίδου σού δείχνει πως να κάνεις σωστά ασκήσεις γιόγκα καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύσης, πάντα όμως με την έγκριση του γιατρού σου.

1) Η στάση της εκτεταμένης πλάγιας γωνίας

Δυναμώνει τα πόδια και «ανοίγει» τους γοφούς. Δοκίμασέ το ειδικά αν κάθεσαι πολλές ώρες σε γραφείο.

2) Η στάση τρίγωνο

Δυναμώνει τα πόδια και τους γοφούς, «ανοίγει» τους ώμους και βελτιώνει την ισορροπία. Τέντωσε το μπροστινό πόδι όσο μπορείς, χωρίς να πιεστείς, και το χέρι που στηρίζεται στο πάτωμα, μπορείς να το στηρίξεις πάνω στο πόδι σου, αν σε πιέζει η κοιλιά.

3) Η στάση της γάτας

Σε αυτή τη στάση πάρε εισπνοή από τη μύτη.
Στην παρακάτω στάση, βγάλε τον αέρα από το στόμα. Επανάλαβε 10 φορές. Αυτή είναι η προθέρμανση για την σπονδυλική στήλη, για την επόμενη άσκηση.

4) Αντίθετο χέρι-πόδι

Κάθισε στα τέσσερα. Πάρε εισπνοή και κατά την εκπνοή σήκωσε αργά αντίθετο χέρι-πόδι ενδυναμώνοντας έτσι ώμους, ραχιαίους και γλουτούς, αποφεύγοντας τους πόνους και τραυματισμούς στη μέση. Επανάλαβε 10 φορές από το κάθε χέρι-πόδι.

5) Η γέφυρα

Κάτσε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα, τα πέλματα στο πάτωμα και τους σπόνδυλους να εφάπτονται με το έδαφος. Πάρε εισπνοή από τη μύτη.
Κατά την εκπνοή από το στόμα, σφίξε καλά τους γλουτούς σου, ανασήκωσε τη λεκάνη σου και σπόνδυλο-σπόνδυλο τον κορμό σου. Επανάλαβε 10 φορές, μένοντας ψηλά για 2″ σε κάθε επανάληψη, ενδυναμώνοντας έτσι τους οπίσθιους μηριαίους, τους γλουτούς και τους ραχιαίους σου.
πηγή www.shape.gr
Share on Google Plus

About golden new every day

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου