Tο μαύρο παγωτό έγινε viral! Κι όμως δεν έχει σοκολάτα, αλλά ΚΑΡΒΟΥΝΟ!

Ξεκίνησε η εποχή, που δειλά- δειλά κυκλοφορούμε με ένα χωνάκι παγωτό στο χέρι. Τι θα έλεγες όμως για μαύρο παγωτό, το νέο food trend;

Το μαύρο παγωτό ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του στα πιο δημοφιλή hashtags στο Instagram και όχι άδικα.
Οι ποικιλίες είναι πολλές αλλά προσοχή: δεν μιλάμε για μοβ σκούρο παγωτό από μύρτιλλα αλλά για μαύρο, κατάμαυρο παγωτό που θα αφήσει τα χείλη και τη γλώσσα σου εξ’ ίσου μαύρα.
Το μαύρο παγωτό άρχισε να σερβίρεται αρχικά στο Morgenstern’s Finest Ice Cream κατάστημα στη Νέα Υόρκη, κατάστημα που προσφέρει και άλλες παράξενες γεύσεις όπως βανίλια μπέρμπον, αλατισμένο πρέτζεςλ και λεμόνι εσπρέσο.
Το μαύρο παγωτό ή καλύτερα η μαύρη καρύδα παγωτό όμως ξεχώρισε!
Όταν μιλάμε για μαύρο παγωτό δεν αναφερόμαστε σε παγωτό με μαύρη σοκολάτα αλλά είναι μια νέα γεύση μιας και δουλεύεται με ό,τι απομένει από τo κάψιμο και επεξεργασία από το κέλυφος της καρύδας.

Ουσιαστικά μιλάμε για μια μορφή ενεργού ξυλάνθρακα, κάρβουνο δηλαδή καρύδας σε συνδυασμό με γάλα καρύδας και νιφάδες καρύδας.
Τον ξυλάνθρακα τον έχουμε δει να μπαίνει και σε χυμούς και smoothie bowls για να βοηθήσει στην αποτξίνωση του σώματος ενώ όσοι έχουν δοκιμάσει το μαύρο παγωτό μιλούν για μια ευχάριστη δροσερή γεύση.
Πάντως μελέτη υποστηρίζει πως η στάχτη αυτή μπορεί να είναι επιβλαβής μιας και δεν αφήνει το σώμα να απορροφήσει το μέγεθος θρεπτικών στοιχείων που θα ήθελε από τις τροφές.
Share on Google Plus

About golden new every day

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου