Πρώτοι στο τσιγάρο!

Πιστεύετε ότι οι Αμερικάνοι τρώνε πολύ, οι Ρώσοι πίνουν… πάρα πολύ και οι Τούρκοι είναι φανατικοί καπνιστές; Λάθος!
Καιρός να διαλύσουμε τους μύθους και να βάλουμε κάθε λαό στη σωστή του θέση στην κατάταξη εκείνων με τις περισσότερες... κακές συνήθειες. Αυτό τουλάχιστον προσπάθησαν να κάνουν οι ερευνητές που επεξεργάστηκαν τα διαθέσιμα στοιχεία του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) για λογαριασμό της εταιρίας καταπολέμησης των εθισμών Recovery Brands.
 Με βάση τα στοιχεία λοιπόν περισσότερο τρώνε οι Αυστριακοί οι οποίοι φάνηκε ότι καταναλώνουν τις περισσότερες θερμίδες ξεπερνώντας τις 3.769 καθημερινά. Συγκριτικά στην Ινδία η μέση ατομική ημερήσια κατανάλωση είναι κατά 1000 θερμίδες χαμηλότερη.
Συνολικά η κατανάλωση θερμίδων κατ’ άτομο την ημέρα έχει αυξηθεί κατά περίπου 600 θερμίδες συγκριτικά με το 1960 και η αύξηση αυτή παρατηρείται κυρίως στη Βόρειο Αμερική και τις χώρες της Ευρώπης.
Όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ στην κορυφή της λίστας με τη μεγαλύτερη κατανάλωση είναι η Λιθουανία όπου οι κάτοικοι καταναλώνουν περίπου 14 λίτρα καθαρού αλκοόλ κατ’ άτομο το χρόνο. Στην κατάταξη ακολουθούν η Εσθονία, η Γαλλία, η Τσεχία  και η Ιρλανδία.
 Οι Έλληνες διαπιστώθηκε ότι είμαστε πρωταθλητές στο κάπνισμα! Στην Ελλάδα το 40% των ατόμων άνω των 15 ετών είναι καπνιστές με μέσο όρο τσιγάρων τα εννιά την ημέρα. Στην κατάταξη μας ακολουθούν το Βέλγιο, η Ιαπωνία, η Ολλανδία και οι Η.Π.Α.
Share on Google Plus

About golden new every day

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου